Cabo Colonio

In BA kreeg ik de tip om hier naartoe te gaan, een busreis van 5uur, bijna aan de Braziliaanse grens. Als ik aankom zoek ik een camping, ik vind een hele leuke en er is ook een ander persoon Uruguay, maar geboren in Tadzjikië. Hij spreekt goed Engels en wacht op zijn vriend die vannacht ook zal komen, we spreken af dat we morgenvroeg gezamenlijk naar Cabo lopen.

Tentje staat op een mooi plekje in het plaatsje je Barra de Valizas op de camping Amaranto

Om half 7 is de bedoeling, het wordt een kort nachtje, we gaan omhalf 2 naar bed. Ochtend, eerst ontbijten en dan gaan we beginnen met onze wandeling van 12km door de duinen en over het strand. We moeten een klein riviertje over, maar als ik dat probeer, merk ik al snel dat hier te veel onderstroom is vanuit de zee. We nemen een bootje en dan gaan we verder wandelen. Het is erg mooi, deze duinen met daarin zo hier en daar wat rots formaties.

Granieten rotsformaties in de duinen
Iets van een gier die zich verlekkerd aan het kadaver van een aangespoeld zeeleeuwtje.
De boys noemen het een Black chicken.

We lopen door over het strand en in de verte verschijnt Cabo Polonio. De mannen kletsen aan een stuk door en dan willen ze een hardloopwedstrijd houden tussen hun beide.

Gabriel en Salim rennen pakweg 100m. Winnaar Salim

We zijn bij het hippie stadje en lopen erom heen om naar een zeeleeuwen kolonie te gaan kijken, grappig om te zien. We gaan een restaurant zoeken, deze zijn echter veel te duur en we besluiten inkopen te doen en zelf wat te maken. Zoeken een leeg stand gebouw en ik maak een salade. Ze vinden het heerlijk. Straks nog ff luieren en dan terug. Ik besluit om alvast te lopen en zij blijven nog even, siësta en de zon is te sterk.

Het lijkt wel of de twee jongens niet naar het meisje willen kijken
Cabo Colonio
Lunch time

Vanavond Asado, als de boys ook terug zijn gaan we inkopen doen voor de asado vanavond, 2 kg vlees voor 3 personen, 3 paprika’s, kaas en brood. We spreken af rond 9 uur te eten. Het wordt een feestmaal met lekkere Tannat de druif uit Uruguay.

Hout inkopen

Slowcooker in Uruguay

Heerlijk vlees