Dag 3&4 in Torres del Paine

Van camping Dickson naar Perros en door naar Gray, deze 3 campings zijn van Chili en kosten per stuk € 6 , de laatste plek waar ik slaap ( Frances ) in een Dorm kost € 80, maar daar over later. De derde dag is niet lang en gaat grotendeels door het bos. De Torres zijn hier niet te zien, wel een paar meren en gletsjers. Het weer is fantastisch.

Waterval onderweg

Ik zie mensen al kreupel lopen en sommige zelfs terug. Met mij gaat het prima, geen centje pijn. Net voor de camping loop ik langs een mooi meer en bestudeer mijn Maps.me. Er blijkt nog een zij weggetje te zijn de puma trail naar de puma gletsjer.

Bijna bij Perros

Als ik de tent heb opgezet en wat heb gegeten ga ik de trail zoeken, schoenen uit om het stroompje te overwinnen, bosje door en in de verte zie ik de gletsjer.

De gletsjer mond

Ik loop er naar toe en door de mond naar binnen, sjiek, mooi blauw glinsterend ijs.

Op naar binnen
De lichte plekken worden door de ondergaande zon betoverend uitgelicht

Ik heb mijn tent net buiten te officiële plaatsen gezet en geniet van de ondergaande zon. Het waait wat harder en de wolken vliegen voorbij.

De zon is bijna onder

De vierde dag gaat over de Gardner pass, hier is veel over gezegd en gewaarschuwd. Wind en verschrikkelijk moeilijk. Ik ben met 1,5 uur op de pas, niets van het voorgaande, de wind is voor de berggeit gaan liggen 😉

Op de pass

Ik loop een stukje door en ga ff wat eten en drinken. Een rasta jongen komt naar me toe en vraagt waar ik vandaan kom, ik zeg Holland, hij zegt;”dan ben je de vliegende Hollander”

Genieten met op de achtergrond de Gray gletsjer

Verder met die geit, door naar Gray. Ik doe er in totaal 5 uur over, de laatste, een groep Duitsers 11 uur

De gletsjer stort zich in het meer
Afgebroken stukken gletsjer
Zonsondergang