Dag 5 van Gray naar € 80 bedje

Vandaag is het behoorlijk aan het waaien, ik moet me af en toe goed in balans houden, met de rugzak op vang je meer wind.

Gray gletsjer en Gray Lago, duidelijk te zien waarom deze zo heet

Ik schiet weinig foto’s omdat de bewolking laag hangt tegen de bergen. Vandaag wordt een lange dag, ik ga eigenlijk de eerst U van de W lopen en vanuit Britanic view terug en door naar Francis voor mijn “ Gouden “ bedje

Af en toe klaart het een beetje op

Voordat ik naar boven klauter bij Britanic passeer ik een meer. De wind maakt niet alleen golven met schuimkoppen, maar af en toe waait de golf uit het water. Erg indrukwekkend om te zien. Ff verder regent het dan een beetje.

Het meer wordt “leeg” geblazen

Als in vervolgens naar boven loop “ ren “ ik een gezin met twee jonge dochters voorbij, zij zijn reeds op de terug weg. Best een hele onderneming voor deze meiden denk ik nog. Als ik boven aan kom bij de lookout waait het ontzettend hard. Ik maak een filmpje en vertrek weer.

Moet mijn capuchon met pet eronder goed vasthouden
Uitzicht Britanic

Snel naar beneden, het duurt lang voordat ik het gezin in haal, ze zijn best snel en toevallig Nederlanders woonachtig in Brazilië. Ik babbel met ze, toen ik naar boven snelde heeft de moeder me een bijnaam gegeven, iets van trail runnende reus! Floor de jongste dochter wil avonturier en schrijfster worden, we hebben gelijk een click. Ze slapen ook in Francis en ik zeg we praten straks ff bij.

Uit de wind bij Francis

We komen zowat gelijk aan en de vader van Floor wil graag de inhoud van mijn rugzak zien. Floor sta te popelen om te zien wat ik allemaal uit mijn rugzak tover. Ik leg mijn brander uit de vader zegt gelijk “ die wil ik ook hebben “, als alles op tafel ligt maakt pa een foto van alles met Floor en mij op de achtergrond. Ik wordt op een biertje getrakteerd en het blijkt dat we in dezelfde Dorm slapen.

€ 80 bedje, schandalig duur, in Tokio is een Tube goedkoper

De volgende ochtend als ik buiten een eitje bak komt Floor me toast en kaas brengen. Van ma krijg ik twee appels.

Dorm