De eerste 2 dagen Torres del Paine

5 dagen wachten op het goede weer, inmiddels weet ik de betere bars en restaurants te vinden in Puerto Natales, de plaats waar vanuit de bussen/boten vertrekken naar Paine. De dag voordat ik het goed weer sein krijg ga ik op jacht naar reserveringen, eigenlijk moet je dit een half jaar van te voren doen. Ik heb geluk, 3 campings in de achterkant van de big O ( het totale rondje Paine) kan ik reserveren, deze zijn van het park. De andere campings of dorms zijn privé, meestal wel plek, maar dan ook heel heel duur. Ik regel 5 slaapplekken

In de verte….en wat n weer

Er is een week goed tot redelijk weer voorspeld en als ik vertrek is de lucht blauw. Onderweg zien we een poema met twee welpen. Die hoop ik deze dagen eigenlijk niet tegen te komen, veilig vanuit de bus bekijken we het schouwspel. De welpen huppelen achter mama aan.

Dichterbij bij de windy pass

Omdat het z’n goed weer is loop ik gelijk naar de grote Mirador, geen wind op de pass, maar warm. Ik haal veel mensen in. Eigenlijk zijn de meeste best langzaam.

Druk naar de top
Gewoon WoW 🤩
Magnifiek
Bewijs
Geen woorden voor

Boven waar het stijler wordt maak ik mijn bijnaam waar “ Berggeitpierre “ ik spring van het ene naar het andere blok en sta voor de centrale Torres. Als ik alle foto’s geschoten heb, snel ik weer omlaag. Onder aan de berg ga ik richting eerste camping Serón.

Door een moerassig gebied
Paarden op het pad

Een mooie wandeling door een soort van rivieren gebied, een jongen haalt me in, een redelijke rugzak, hij is best snel. Na een tijdje staat hij stil, ik denk hij maakt foto’s van de paarden voor ons, maar hij is bang om er tussen door te lopen. Ik ga voor en zeg dat ze niets doen. Voorzichtig een klein beetje van het pad jagen. ( geleerd van Dees). De jongen blijkt n porter te zijn en draagt slaapzakken en matjes van een grote groep Duitsers.

Mooie zwaan

Als ik aankom bij de camping zie ik de groep en praat wat met ze. Ook een grote groep Amerikanen en dan veel andere trekkers.

Bruggetje over

Op de Privé camping kan ik 3 blikjes bier voor een tientje kopen. Proost. 🍺

Dag 2 naar Camping Dickson, prachtig weer en vroeg uit de veren. De weg is wat kort en ik vraag me af af ik deze camping wel nodig heb.

Totaal andere omgeving

De camping ligt op een prachtige plek en ik ben er heel vroeg. Maak wat eten en doe een tukje

Naast mijn tent
Nu nog alleen
Onderweg
Ff spiegelen
Vele kleuren Groen