Eerste Asado & Perito Moreno

Op de camping in El Chaltén zie ik een stookplaats en een rooster om een Asado te maken, Malisse doet het inkopen en ik stook het vuur op, na 2 uur stoken heb ik voldoende brandende houtskool om de Asado te starten, 700 gr vlees, één paprika doormidden gesneden en gevuld met ei en kaas.

Voorbereiding voor de Asado

Vlees met zout inwrijven en op de gril, langzaam garen. Ongeveer 1 uur en dat lijkt lang, maar je moet het langzaam laten opwarmen “ slow cooking “, dan ik het klaar. Het smaakt voortreffelijk, vooral het vlees van hier. Eerste Asado geslaagd.

Niet te veel kooltjes onder het rooster

Het is tijd om afscheid te nemen van Melissa, top meid en er een adresje bij om eens op visite te gaan. Ik ga in de avond nog een biertje pakken en er speelt een bandje, niet om aan te horen.

Vroeg vertrek ik naar Calafate, de plek om naar de Perito Moreno gletsjer te gaan kijken, deze valt in een meer en iedereen die naar Argentinië reist moet m zien, dus ik ook. Als ik wat later in de middag aan kom, geloof ik mijn ogen niet. Echt fantastisch, niet druk, maar super aangelegd roestvrijstalen wandelpad en wat een uitzicht.

Als ik aankom
Dichterbij WoW 😳
Verder omhoog ingezoomd

Ik stop na elke 10 meter en maak foto’s, wonderschoon. Plots hoor ik een harde krak, geluid alsof er iets afbreekt. Ik blijf staan en ff later gebeurt het, een groot stuk breekt af en plonst in het water, er ontstaat een tsunami, een grote golf die het meer in verdwijnt.

Deze pijlers zijn 55 meter hoog
Geen woorden voor
Aan de zijkanten instaat de golf
Andere foto van een tsunami

Na dit fenomeen te hebben gezien, ga ik terug naar Cafayate, er is een 8 daags festival en ik denk een paar extra dagen te blijven. Als ik het terrein op loop valt de muziek wel heel hard tegen, morgenochtend weg hier.

Mooi podium, maar slechte muziek

Gelukkig krijg ik nog een bus gereserveerd voor half 12. Door naar Torres del Paine.

In de verte neem ik Torres del Paine waar.