Fitz Roy & Cerro Torre

Een hele rit vanuit Tranquilo naar El Chaltén. Eerst vanuit Chili, een prachtige omgeving verlaten waarbij ik geen foto’s kan maken, ik zit in een geblindeerde bus over een ‘alweer’ onverharde weg. Hoe dichter ik bij Argentinië kom, hoe droger het wordt, dor, een dessert aan deze kant van de Andes. Grens passeren en morgen door naar El Chaltén. 10 uur duurt de rit over de ruta 40, deze beruchte weg weer opgepakt, een nachtbus. Als ik wakker word, zie ik de Fitz Roy in volle glorie in het ochtend licht, prachtig mooi, indrukwekkend.

Eerste blik op Fitz Roy
El Chaltén als ik terugkom van een wandeling

Vroeg in de ochtend in El Chaltén plannen maken wat te wandelen, eerst naar een uitzichtpunt, van waaruit ik de Cerro Torre goed kan zien, ik ga laat in de middag het weer is fantastisch.

Op de achtergrond Cerro Torre

Een hele wandeling naar boven, niet druk omdat het al laat is. Ik had afgesproken met Melissa de Amerikaanse ( waarmee ik al eerder op de vulkaan stond) en een Duitse meid om samen naar boven te lopen, maar helaas hadden we niet goed afgesproken. Ben weer super snel en haal wat mensen in. Als ik aankom het ik een magistraal uitzicht.

In mist gehulde Torre

Links in mijn panorama zie ik een berg die wel heel veel lijkt op de “ Himmelsleiter-Bernina Bianco Graat “, adembenemend.

Kijk eens Waldo, Karel en Reinier.

Geen woorden voor al deze schoonheid. Ik blijf er twee uur zitten en laat deze schoonheid op mijn inwerken, hiervoor ben ik gekomen en dan dit weer, het eerste mooi weer window van het seizoen.

Fijn z’n mooie zoom

Uiteindelijk loop ik terug en op tijd ben ik voor happy hour 🍺. De dames hebben me ge-appt waar ik uithang en ze komen ook een biertje drinken. Melissa wil wel mee aankomende dagen, van mij mag het, maar ik heb een eenpersoons tentje. Krap dus. We spreken af om na 9 uur morgenochtend te vertrekken. Na de grote stoet en we gaan niet op de officiële campground staan zeg ik.

Eerste nacht bij Lago Hija
Window, Window

Wat hebben we een mazzel met het weer en we horen dat Alex Honnald ergens rond zwerft, zou wel heel leuk zijn hem te ontmoeten

Weerspiegeling in lago Hija

We nemen een pad waar waarschijnlijk niemand over heen loopt en idd we zien ook niemand, ik spannende rivier crossing en vreemd dat hier niemand loopt.

D’r komen wat wolken

Het pad is slecht aangegeven, maar wij vinden onze weg naar de Rifugio waarbij ik weer een leuke kampeerplek spot, we eten en drinken in de Rifugio en morgen gaan we de Fitz van weer een andere kant zien.

Gisteren zijn er veel klimmers naar boven gegaan

Wij lopen richting eindpunt van onze tocht en van daaruit gaan we een andere weg terug. Tijdens onze lunch komt er een condor over vliegen, wowww.

Wat een grote vogel

Op de terugweg vinden we weer een prachtige spot om te kamperen. Een top wandeling en wat een geluk met het weer.

Melissa wijst naar Fitz