Laatste dag met Desiree en verder naar Mendoza

Na ruim 2 weken samen door het noorden van Argentinië te zijn getrokken, gaat Dees weer naar huis. Paardrijden, watervallen (Cataratas) en met de auto 1250km afgelegd in Jujuy.

Desiree vertrekt naar BA en dan naar 🏠

Door naar Mendoza, ik maak een busrit van 18 uur, ruim 1200km zuidelijk, richting de Aconcagua de hoogste berg van dit continent. Een luxe bus ( slaapbus) hobbelt over de slechte wegen en als ik in de ochtend wakker wordt denk ik dat ik de Aconcagua in de verte zie, ik maak een paar foto’s met mijn 40x zoom, maar mijn buurman weet mij te vertellen dat het niet de Aconcagua is “ deze zie je niet van hieruit “, zegt mijn buurman. Dus gooi ik de foto’s weer weg.

Mendoza is bekend van de top wijnen, dus ga ik naar 2 Bodega’s, een olijfolie fabriek en als toetje een chocolade fabriek ( ik denk de zus van de gids 😊

Ruim 1,5 miljoen flessen per jaar bij Cecchin
De roble blijft 6 mnd in deze eiken vaten

Een beetje een kermis met al die proeverij-en. Soms lijkt het wel of de mensen zich verdringen om een slokje te krijgen.

Inschenken maar 🍷
Er wordt best veel geëxporteerd

Van de wijn naar de olijfolie en door naar de chocolade fabriek, de vrouw van chocolade is super enthousiast en verteld vooral veel over de flessen met alcohol, deze maken ze ook, …. en dan nog de olijfolie. We krijgen wat olie op onze handen en moeten deze inwrijven, grappig om te zien dat mensen dat heel serieus doen. Tenslotte wordt er overal wat verkocht en dan rijden we naar onze hostels.

Olijfolie