Met Ari naar 5403 meter!!!!

Vierduizenders doe ik niet meer, maaaaar 5000 meter is toch wel weer apart…., Ari heeft weinig ervaring met hoogte, maar is super geïnteresseerd, ik stel voor om rustig aan te acclimatiseren, met Dees was ik al meerdere keren boven de 4000 meter, maar natuurlijk niet naar boven gelopen.

Ergens rond de 3000 meter

Het gaat lekker, we spreken af om naar 3500 meter te lopen en dat gaat gemakkelijk, Ari haakt n beetje aan, ik hoor m af en toe hijgen. Als we boven zijn maak ik een thee en lopen we terug naar 3000 meter. Hoog lopen, laag slapen en goed drinken is mijn advies naar Ari. We zetten de tenten op.

Deze lenticularis voorspelt de wind

De weersvoorspelling is niet al te best, men heeft ons al gewaarschuwd voor veel wind. We eten nog wat en gaan slapen, de wind begint langzaam aan te trekken en rond 24.00 check ik de tent van Ari ‘ hij staat nog’, mijn tent is al een paar keer zowat plat gewaaid. Rond 4 uur in de ochtend gaat de wind liggen en wij ook, de rust is teruggekeerd.

De tenten staan nog

Het weer voor vandaag wordt waarschijnlijk nog slechter, vannacht weer en meer wind voorspeld, ik stel voor dat we toch een eind naar boven lopen, maar geen bivak bouwen, Ari’s tent zal er zeker aan gaan en die van mij wellicht ook. We redden 4000 meter en de wind komt alweer opzetten, toch weer boven de 4000, maar geen 5000der.

Onze TOP foto

We dalen af en gaan door naar de rifugio, we hebben geluk dat er gelijk een auto stopt om ons mee te nemen. Uiteindelijk wordt ik voordat ik onderweg afscheid neem van Ari ( hij gaat richting Chili) helemaal terug gebracht naar Mendoza.

De paarden zijn gewoon nog rustig