Ruta 40 van Cafayate naar Cachi

150 km over onverharde weg, soms de weg weggeslagen of heel veel modder op de weg, verder stoffig, stoffig en nog eens stoffig.

Prachtige landschappen door de Andes

We zijn nog geen 10 km op de dirt road of we kunnen niet verder, er staan 2 andere auto’s stil, waarvan een 4 wheel Drive. De weg is afgesloten en ik ga kijken of we een omweggetje kunnen vinden en vraag het aan een van de wegwerkers die bezig is, hij gebaard er omheen en uiteindelijk rijden we een spoor waar al eerder iemand heeft gereden. We vinden met moeite de weg en krijgen een tegenligger, dus zitten we goed.

Weer een ander vergezicht

Als we de Ruta hebben terug gevonden, hobbelen we verder. Eerst 45km/u en langzamer. Later een keer 55km/u Regelmatig stoppen we om foto’s te maken.

Een grote woestijn met af en toe wat bomen

Dan zien we iemand met pech staan en we stoppen, er is een probleem met de ophanging van de uitlaat. Ik kruip onder de auto en maak de uitlaat op een andere manier vast en vraag de chauffeur om zelf ff te kijken, hij doet er nog een extra touwtje bij en dan kunnen ze weer verder.

Automonteur Berggeitpierre

De weg blijft hobbelig en af en toe stroomt er een beekje over, nog een omweggetje en dan zijn we na pakweg 5 uur onderweg te zijn geweest in Cachi, een niets zeggend plaatje waar Ruta 40 berijders overnachten.

Door een Cañon
Zelfs fietsen op De Ruta 40 kan