Serranias del Hornocal, Humahuaca & Purmamarca

Hele mond vol en dan te bedenken dat de H niet uitgesproken wordt, oefen maar eens. 14 kleuren berg, nieuwjaarsdag en de 7 colores. Na bezoek aan het zoutmeer zijn we doorgereden naar Humahuaca, we worden verwelkomd door een soort van carnavals stoet met van allerhande blaasinstrumenten en trommels. Het is 1 Jan. en de locale bevolking viert het met muziek, dans en drinken. Deze stoet trekt aan ons hostel voorbij. Als we later de stad verkennen staan ze op het plaza Major.

Met verzamelt voor de stoet

We besluiten om lekker te gaan eten, meestal bestel ik een lekker stuk vlees en Desiree een salade, uiteraard met een fles rode wijn en dan delen we.

Deze keer heeft Desiree ook een stuk vlees, kip met hete zwarte bonen saus

Top bereidt en we smullen. Naast ons zit een Duitser die zijn Camper heeft verscheept en trekt samen met zijn vrouw 8 mnd rond. Je gelooft niet hoeveel mensen uiteindelijk meer dan een half jaar rond trekken. Morgenochtend gaan we naar de 14 colores, een poging om met eigen huur auto te gaan strand bij het eerste beekje, we rijden terug en laten ons door een 4 Wheel Drive brengen. Boven staan we plots op 4350 meter, alweer een nieuw record, maar wat een mooi uitzicht. We lopen een stukje naar onder om betere foto’s te maken.

Weinig zon , maar dat mag de pret niet drukken

Als we terug lopen, voelen we de hoogte. Pffff, weer een vierduizender 😉. Als we terug rijden wordt het druk op deze zandweg. Tientallen auto’s snellen naar boven, maar ook fietsers, motoren en brommers. Wij betalen de afgesproken prijs en verkennen Humahuaca nog maals, best een leuke stad.

Wilde haren waaien op de Andes

We vervolgen onze weg naar Purmamarca, een toeristische attractie, veel minder leuk dan Humahuaca.

De 7 kleuren berg in het dorp Purmamarca