Terug naar BA

Over een paar dagen komt Desiree en dan gaan we samen op pad.

De weg terug vanuit Cabo Polonio kan niet in een dag, eerst naar MV, 5 uur in de bus en dan een overnachting. Dit keer heb ik een prachtig Hostel gevonden waar twee Braziliaanse dames gitaar zitten te spelen. Het nr. Kayleigh komt voorbij en ik zing het uit volle borst mee, dan nodige de dames me uit om mee te zingen. Een gezellige avond in een leuk hostel tot gevolg. Vroeg in de middag vertrek ik met de bus naar Colonia 2,5 uur en met de boot over de Rio de la Plata terug naar BA waar ik in het zelfde gezellige hostel 4 dagen zal bivakkeren.

17-12-2019 vandaag ga ik naar de begraafplaats cementerio de la Ricoleta waar oa Eva Perón haar laatste rustplaats heeft gekregen in het familie graf van Duarte. Dit ging niet zonder slag of stoot, haar lichaam is zelfs een aantal jaren in Milaan begraven geweest. Zoek maar eens op, een interessante vrouw die ooit de machtigste vrouw op de wereld was.

Het Duarte graf met Evita (Eefje) Perón wordt door vele nog aanbid, lees over de keerzijde.

Onderweg naar Ricoleta loop ik langs een kunstacademie waar het schooljaar voor de geslaagden op straat gevierd wordt ( filmpje op FB ) een mooie kleurrijk afscheid.

De meiden geheel versierd met van alles en nog wat.

Ook loop ik langs een hele lange rij wachtenden en ik denk ‘ze zullen wel voor een bank staan’, maar deze rij is veel te lang. Als ik iemand aanspreek en vraag waarom deze mensen hier staan te wachten, verteld deze man me dat daar een hele goede Pan Dulce wordt verkocht, voor een redelijke prijs.

Pan Dulce ( Zoet Brood) deze wordt met de feestdagen genuttigd
Wachtende rij van wel 300 personen voor pan Dulce

Vandaag ga ik ook naar een groot museum ( museum Nacional de Balles Artes) uiteraard gratis toegang en je mag alles fotograferen zonder flits, ik tref er heel wat grote namen aan, veel Nederlanders waaronder een Vincent van Gogh en zelfs een Pablo Picasso. Ik ben nog nooit zo lang in een museum geweest, echt verrassend.

Le Moulin de la Gallete, Vincent van Gogh
Pablo Picasso, Femme allongée

En dan zie je in eens een grote beweegbare metalen bloem.

Floralis Genérica, Eduardo Catalano