Van BA via Colonia naar MV

We gaan een gratis tour doen in de wijk Boca, verzamelen bij het bekende café Tortoni in BA. De gids komt niet opdagen en we besluiten met 4 personen deze tour zelf te doen. Boca is een armoedig, kleurrijke wijk waar je als toerist moet zijn geweest. Echter niet alléén of in de avond.

Als we er zijn blijkt het supergezellig en leuk, allemaal asada‘s op straat. Geen vuiltje in de lucht. Hier is alles top, als we later naar stadion van Boca Juniors lopen zien we waarom je hier soms niet hier moet vertoeven.

Toeristische wijk, geen vuiltje in de lucht.

Uruguay here i come.

De vlag bij aankomst over de Rio de la Plata

Rio de la Plata ( zilveren rivier) is de breedste rivier van de wereld, eigenlijk zijn het twee rivieren. De Paraná en de Uruguay. ( waar het land Uruguay zijn naam aan ontleent). Als je over deze “rivier” vaart denk je dat je op de oceaan bent, maar als je naar de kleur van water kijkt is het duidelijk. Zie foto van de NASA.

Rechts onder BA, links boven MV en bij het wolkje ligt Colonia.

Colonia del Sacramento

Het oudste stadje van Uruguay, Ik blijf twee nachtjes. Een dag het stadje door en een dag strand.

Een oude windmolen. Ik voel direct thuis.

Stranddag bij Colonia.

Montevideo

Met de bus naar MV, 2,5 uur comfortabel muziek luisteren en het landschap wat aan me voorbij vliegt bewonderen. De afstand is pakweg 180km en de weg is prima. Je reserveert een plek op het busstation en net als in een vliegtuig zitten er mensen op de verkeerde plek en nu zelfs in de verkeerde bus. De “conducteur” spreekt iets af met de “ zwartrijders” en ze mogen gewoon mee, ik heb internet in de bus en zoek alvast de mooie plekken in MV op. Morgen is de bekerfinale, eens kijken of ik een kaartje kan bemachtigen.